Svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Vārda diena: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Zināmas “Muzikālā banka 2023” 15 fināldziesmas

Informācija medijiem

16.01.2024.

Zināmas “Muzikālā banka 2023” 15 fināldziesmas

Ar klausītāju un ekspertu balsojuma palīdzību noskaidrotas tās 15 dziesmas, kas turpinās sacensību par 2023. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā “Muzikālā banka 2023”. Šogad pirmo reizi aptaujas vēsturē uzvarētāju starp 15 fināldziesmām noteiks tikai un vienīgi klausītāju un skatītāju balsojums noslēguma ceremonijas tiešraides laikā 27. janvārī īsi pēc plkst. 21.00 Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv no Daugavpils Olimpiskā centra. “Muzikālās bankas 2023” finālšovu vadīt uzticēts talantīgajam mūziķim un producentam Helvijam Fiņķim, kurš plašāk pazīstams ar skatuves vārdu Fiņķis.

Apkopojot rezultātus, par vērtīgāko dziesmu “Muzikālā banka 2023” finālā sacentīsies šādas 15 dziesmas (norādītas alfabēta secībā): 

1. BAĻĻĪTE – Citi Zēni, Labvēlīgais Tips
2. CIK TĀLU VĒL? – Chris Noah
3. DZĪPAROS – Antra Stafecka, Ivo Grīsniņš Grīslis
4. ES GAIDU ZIEMU – Triānas Parks
5. ILGOŠANĀS ZVANI – Astro’n’out
6. KARALIENES VALSIS (DAME LA MANO) – Prāta Vētra
7. LAUZTO ŠĶĒPU KARAĻVALSTS – Dons
8. ĻAUJ MAN – Kautkaili
9. MĒS TURPINĀMIES – Sudden Lights
10. PĒRKONS PĀRIES – Aija Andrejeva
11. PLĒSĪGI – RAUM
12. RAĶEŠU ZINĀTNE – Fiņķis, Patrisha
13. SPĒLĒ SAVĀ BURVJU FLAUTĀ – Intars Busulis 
14. ŠAĻTI – Bez PVN, Diona

15. VĒLOS DZĪVOT – ArtifexLV, Karīna Tropa, Atis Zviedris

“No šīs sezonas “Muzikālās bankas” dziesmām ir izkristalizējušās tās 15, kas klausītāju un žūrijas vērtējumā ir pašas labākās. Paldies visiem mūziķiem, kas šīs sezonas laikā Latvijas Radio 2 ir uzticējuši savas dziesmas – bez jums “Muzikālā banka” nebūtu iespējama. Gluži tāpat kā bez klausītājiem. Tieši tādēļ šogad pirmo reizi “Muzikālās bankas” vairāk nekā 20 gadu ilgajā vēsturē ejam “uz visu banku”, un uzvarētāja noteikšana atstāta tikai klausītāju un skatītāju ziņā noslēguma ceremonijas laikā. Ticu, ka tas dos vēl lielāku azartu gan pašiem mūziķiem, gan aptaujas klausītājiem. Tomēr tie nebūs vienīgie pārsteigumi – kā vienmēr esam parūpējušies arī par klausītāju iemīļotiem viesiem, un līdzās 15 finālistiem uz finālšova skatuves kāps arī grupa “Tranzīts”, kas šogad atzīmēs savu jau 30. gadskārtu, kā arī jaunā un talantīgā dziedātāja Emilija Bērziņa un daudzi citi mūziķi,” stāsta Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Kā ik katru gadu, arī šogad rūpīgi izvēlēti ir ne vien finālšova muzikālie viesi, bet arī vakara vadītājs. Mauriņš atklāj, ka “Muzikālās bankas 2023” finālšovu vadīt uzticēts talantīgajam mūziķim un producentam Helvijam Fiņķim, kurš plašāk pazīstams ar skatuves vārdu Fiņķis.

Tāpat arī šogad visi “Muzikālā banka” finālisti saņems īpaši veidotas piemiņas balvas. Šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, balvas mākslinieks ir Armands Jēkabsons, kurš to veidojis atbilstoši šī gada finālšova konceptam –“uz visu banku”. Balvas stilistikā nolasāmi gan radioviļņi, gan skatuves mikrofons, gan arī bankās glabātais zelta stienis. 

“Muzikālās bankas 2023” lielā finālbasojuma dziesmas vērtēja arī neatkarīga un profesionāla žūrija, kurā piedalījās komponists Zigmars Liepiņš, komponists, pianists un aranžētājs Kristaps Krievkalns, operdziedātājs Raimonds Bramanis, diriģents Aigars Meri, dīdžejs, producents un Latvijas Radio 5 mūzikas redaktors Uldis Cīrulis (DJ Monsta), trombonists un Latvijas Radio bigbenda dalībnieks Uldis Ziediņš, dziedātāja Elza Rozentāle, diriģente un dziedātāja Laura Leontjeva, mūzikas kritiķis un žurnālists Uldis Rudaks, kā arī muzikoloģe un LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. 

Par “Muzikālo banku”

“Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli “Muzikālās bankas” gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. 

Šogad “Muzikālā banka” notiks jau 24. reizi. “Muzikālā banka 2022” laurus plūca grupa “Citi Zēni” ar dziesmu “Lieka štuka”. Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva grupas “Sudden Lights” izpildītā dziesma “Laternas”, savukārt trešo vietu ieņēma “The Sound Poets” ar dziesmu “Pie vienas uguns”.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv