Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Vārda diena: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 otro reizi uzsāk eksperimentālo podkāstu konkursu

 

Latvijas Radio 5, turpinot pērn veiksmīgi aizsākto projektu, no 4. līdz 22. martam aicina interesentus pieteikties konkursā “LR5 Eksperimentālais podkāsts”, kā rezultātā labāko un radošāko ideju autoru raidieraksti jau šoruden būs dzirdami plašākai auditorijai.

 

Konkursa mērķis ir dod iespēju jaunajiem talantiem rast nebijušus un svaigus podkāstu veidošanas risinājumus gan saturiski, gan tehnoloģiski. Raidierakstu veidošana ir kļuvusi par nozīmīgu radio satura daļu un ar jauno talantu palīdzību Latvijas Radio 5  podkāstiem ir iespējas attīstīties, piedāvājot negaidītus ierakstu, atskaņošanas, satura pasniegšanas formātus.

 

„Mēs Latvijas Radio 5 labi apzināmies, ka audio satura patēriņa paradumi pasaulē un arī pie mums Latvijā dinamiski mainās. Lai arī redzam, ka mūsu lineārajā apraidē veidotajai programmai ir savi lojāli un pēc pagājušajā gadā veiktajām pārmaiņām, arī jauni klausītāji, mēs novērojam, ka pieaug klausītāju interese par mūsu digitālajiem produktiem – gan atsevišķām radio ētera satura vienībām, ko izvietojam Pieci.lv mājaslapā un straumēšanas platformās, gan dažāda formāta multimediālajam saturam, ko veidojam tieši  digitālajam patēriņam. Ir laiks spert soli nākamajā līmenī, mēģinot atrast vēl nebijušus formātus un tehnoloģiskos risinājumus, kas spētu nodrošināt jaunu satura patērēšanas pieredzi mūsu auditorijai. Mēs ticam, ka Latvijā ir daudz radošu prātu, kas spējīgi paplašināt podkāstu veidošanas teritoriju,” skaidro LR5 direktors Kārlis Kazāks.

 

Nesen klausītājiem nodots pērnā gada konkursa viens no labākajiem pieteikumiem. Oriģinālpodkāstā “Remarka” latviešu mūziķi kopā ar  tā veidotāju Klāvu Knutu Sukuru analizē, jeb burtiski izķidā savas dziesmas. Podkāsta autors bija viens no vairāk nekā 50 konkursantiem, kura piedāvātā ideja gan veicina diskusiju sabiedrībā, gan izglīto un izklaidē auditoriju. Arī šī gada atlases piedāvājumiem jāatbilst līdzīgiem kritējiem, papildu uzsverot tehnoloģiskos risinājumus. Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit: https://ej.uz/EksperimentaliPodkasti24

 

Par Latvijas Radio podkāstiem

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 190 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālsatura podkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi, piemēram, raidieraksts par karu Ukrainā „Drošinātājs” un „Предохранитель” krievu valodā, pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā „Dokumentārijs”, podkāsts par vēsturisku notikumu Latvijas basketbolā "Sudraba zēni", pāru sarunas virtuvē "Normāla ģimene" u.c.. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu krievu valodā, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu “В гостях у книжки” un zinātnei veltīto “Природа вещей”. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs.

 

Papildu informācijai:

Monta Hildebrante

Latvijas Radio

Komunikācijas un projektu vadības daļas

Projektu vadītāja

Tālr.:  +371 26852976

E-pasts: monta.hildebrante@latvijasradio.lv