Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Vārda diena: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio tapušas vadlīnijas satura kļūdu labošanai

 

Latvijas Radio ir apstiprinātas un publicētas kļūdu labošanas vadlīnijas Latvijas Radio saturā. Kļūdu godīga atzīšana un labošana ir vispārpieņemta labā prakse mediju telpā visā pasaulē, ko Latvijas Radio ir darījis jau līdz šim. Apstiprinātās vadlīnijas kalpos kā praktisks ceļvedis Latvijas Radio žurnālistiem un redaktoriem. Vienlaikus tās ir publisks dokuments, kas kļūdu labošanas procedūras izskaidro auditorijai, tādējādi ilgtermiņā veicinot sabiedrības uzticību medijam.

“Žurnālisti ikdienā strādā ar milzīgu informācijas apjomu, darba temps ir ļoti dinamisks, turklāt radio lielākoties rada tiešraides saturu, tāpēc kļūdas gadās. Kļūdu labojumu un precizējumu slejas ir atrodamas viskvalitatīvākajos un prestižākajos pasaules medijos. Atzīt savas kļūdas ne vienmēr ir patīkami, taču mums tas ir jādara, lai auditorija saņemtu patiesu informāciju un varētu mums uzticēties,” saka Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna.

Radio veidotais saturs mūsdienās tiek izplatīts ne tikai radio ēterā, bet arī daudzās digitālajās platformās, kur tas ir pieejams jebkurā laikā. Apstiprinātās kļūdu labošanas vadlīnijas nosaka, kas ir korektākais labošanas veids katrā no platformām, kur saturs tiek publicēts. Kļūdas labošanas veids ir atkarīgs no tās nozīmības un iespējamā kaitējuma. Saturs var tikt dzēsts tikai atsevišķos izņēmuma gadījumos, ja ir pieļauti rupji redakcionālo standartu pārkāpumi.

Ar vadlīnijām satura kļūdu labošanai plašāk iepazīties var Latvijas Radio mājas lapā: https://ej.uz/LRVadlinijasKluduLabosanai

 

Par Latvijas Radio

 

Šobrīd Latvijas Radio ir lielākais programmu producents Latvijā.  Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5.

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 185 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs. Latvijas Radio saturu iespējams klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē.